E clar, ploiestenii au o echipa foarte buna, un antrenor valoros, dar si sponsori puternici… V-ati intrebat vreodata daca secretul invincibilitatii lor nu sta cumva si in arbitraj? Am fost curios sa aflu raspunsul si am realizat cateva statistici.
Astfel, la cele 26 de meciuri ale Asesoftului din sezonul regulat au fost delegati un numar de 28 arbitri. Lideri sunt Stelian Banica (8 meciuri), Alexandru Olaru (6 meciuri), Gabriel Dima si Mircea Serban (5 meciuri fiecare).
Surprinde pe cineva plasarea lui Stelian Banica pe primul loc? Hm… nu cred ca ar trebui, deoarece acesta este considerat de ceva timp un arbitru “de-al casei” pentru Asesoft. O alta “surpriza” e arbitrul pe locul 2. Da, ati ghicit, Alexandru Olaru este odrasla lui Ion Olaru, presedintele Colegiului Central al Arbitrilor, adica “creierul” care face delegarile la meciuri…
M-am gandit sa elimin din statistica meciurile Asesoftului cu ultimele 4 clasate (Arad, Brasov, Valcea si Rapid), din considerentul ca diferenta de valoare e prea mare ca sa se trimita arbitri “de-ai casei” la partide oricum castigate. Astfel, din 18 partide, topul delegarilor e urmatorul: Stelian Banica (8 meciuri), Alexandru Olaru (6 meciuri), Mircea Serban, Marius Udrica si Gabriel Roceanu (4 meciuri fiecare). Ce pot deduce din acest top? Ca Banica si Olaru nu a fost delegati la nici un meci considerat usor, ci doar la partide considerate “cu risc”… Ca din 18 meciuri grele, Banica si Olaru au arbitrat pe Asesoft de 12 ori…
Relevant in acest sens e o alta statistica. Desi diferenta medie cu care Asesoft a castigat cele 24 de meciuri din acest sezon e de 23,5 puncte, la meciurile arbitrate de Banica diferenta medie cu care Asesoft a castigat este de 9 puncte, ceea ce indica meciuri pe muchie de cutit, castigate “de cine trebuie”…
Sambata unul din arbitri va fi acelasi Stelian Banica, ceea ce inseamna ca, “creierul” care face delegarile se teme de aceasta partida…
Voi ce parere aveti, avem sanse la victorie cu Stelian Banica arbitru?